Corten

Plantekasser, bede og afskærmning i cortenstål med rustlook

En plantekasse i cortenstål er med til at bryde designet og binde terrasse og have sammen. 

Hvad er corten eller cortenstål?

Corten eller cortenstål er en ståltype, der er vejrbestandig og særlig modstandsdygtig mod korrosion. Corten er med sine korrisionstræge egenskaber velegnet til udendørsbrug uden behov for overfladebehandling, hvilket gør den vedligeholdelsesfri.

Corten virker ved at stålet danner et ganske tyndt rustlag der beskytter kernen i metallet og hindrer yderligere korrosion. Det giver stålpladerne et “rustlook”, som harmonerer godt med både sten og træ, såsom Ipé eller bambus.

 

Cortenstål ender så med at se ud som en rusten metalplade, som er med til at give pladerne et råt look.

Det tager altså meget lang tid for en cortenplade at ruste igennem, hvilket er årsagen til at den bliver brugt utroligt mange steder, så som facadebeklædninger, containere, vejskilte, skibe og broer.

I de senere år er man begyndt at kunne se disse corten løsninger flere og flere steder i bybilledet, hvor man bruger dem til at indramme blosterbede eller langs kanter imellem græs og belægning.

Corten ved levering

Når corten bliver leveret vil stålet ofte være mere sort i overfladen og der er mulighed for nogle mærker efter behandling af materialet. Disse mærker og det sorte forsvinder hurtigt, så snart cortenen får etableret sin rødbrune overfladerust.

 Funktioner og muligheder

Corten kan med dets særlige egenskaber bruges til mange forskellige funktioner i haven og på terrassen. Vi giver her et overblik over nogle af de forskellige muligheder men det vejrbestandige materiales karakteristika gør at listen bestemt ikke er uudtømmelig.

Kasser til blomster :

En cortenstålskasse til blomster er solid og stærk, tager ingen skade af hverken fugt eller vand i jorden og holder samtidigt på mulden. Blomsterkassen i stål bryder samtidigt farvenuancerne i terrassen og giver en kontrast til terrasseplankernes varmere udtryk. 

Kantbeskyttelse af konstruktion mod terræn:

Nogle gange er det nødvendigt at skærme terrassens underkonstruktion mod det omkringliggende terræn, da træet ikke skal være i kontakt med jord for at sikre længst mulig holdbarhed på terrassen. Her er cortenen ideel til at holde konstruktion og jord adskilt.

Designopdeling hvor linierne bliver brudt:

Når man designer terrassen har man mulighed for at bryde de forskellige linier i terrasseplankerne med cortenstål. Enten med vandrette stål profiler eller lodrette som kan være med til at inddele de forskellige brugsområder på terrassen. 

Afskærmning mod terræn:
Cortenstål kan også bruges til at værne underkonstruktion og det indvendige af terrassen mod både husdyr og skadedyr. Cortenpladen kan monteres et stykke ned i jorden samt mod siden af underkonstruktionen som således afskærmer indersiden af terrassenkonstruktionen. 

Afslutning op mod hegn:

Ved afslutninger mod eksisterende eller nybygget hegn kan cortenplader bruges til at beskytte mod jordkontakt som sikrer hegnets fulde levetid. Det korrisionstræge cortenstål er en dekorativ og optimal løsning til at sikre mod råd. 

Drypbakke:

Ved at lave en drypbakke af corten kan man lede vand væk samtidigt med at man fremhæver drypbakken som en flot detalje.

Dimensionering af cortenstålskasser

Kun Terrasser har stor erfaring med design og implementering af cortenstålskasser i terrasseprojekter. Alle plader og kasser bliver tegnet i 3D inden stålet bliver laserskåret. Det giver den højeste præcision samt den største 

Cortenkasse på specialmål:

Vi laver rigtigt mange terrasser med cortenkasser på specialmål og har tilpasset og finjusteret proceduren.

 

Nu kan du også få dine egne plantekasser i cortenstål på specialmål - Udfyld formularen nedenunder og få en pris indenfor 24 timer.

 

Alle plantekasser bliver leveret med ekstra forstærkninger hvor vi beregner det nødvendigt. 
Som udgangspunkt er det 3mm cortenstål kassen bliver produceret i. Hvis du har ekstra ønsker eller designmål kan du skrive det i formularen.

Få en pris på din cortenkasse - Udfyld formularen:

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Kun Terrasser

 

  28 56 28 86
  kontakt@kun-terrasser.dk

Cases med Cortenstål

170 m2 IPÈ Terrasse med propper Odsherred

Kun Terrasser har bygget en rigtig flot træterrasse i Odsherred for Jakob Christensen. Et samarbejde mellem Kun Terrasser, Designhaver og Junckerhaven.

Have og terrasse i flere vinkler og materialer

Kun Terrasser har bygget en helt unik Ipétræterrasse på 70m2 i Skodsborg på baggrund af et samarbejde med Junckerhaven og DesignHaver. 

Skønt udendørs opholdsrum med spansk trappe

Kun Terrasser har bygget en 96m2 lækker terrasse for Jacob i Charlottenlund. En terrasse der er integreret med haven og har skabt et unikt udendørs opholdsrum med sol.

Årets flotteste træterrasse ligger i Hørsholm Kommune

Landin & la Cour Byg & Entreprise fra Holte har netop vundet en fornem pris. En træterrasse hos en boligejer i Hørsholm Kommune er blevet kåret til årets flotteste i 2017 af brugerne på Håndværker.dk.