Spansk trappe

Læs mere om spanske trapper

Spansk trappe

Hvad er en spansk trappe? En spansk trappe er en trappe med ekstra store trinflader og højder. Typisk det dobbelte i højden og af dybden, i forhold en normal og almindelig trappe.

Den spanske trappe er med til at skabe et liv på terrassen samt en overgang ned til terræn. Terrassen kan deles op i sektioner hvor man skifter imellem spansktrapper og en normal trappe.

Dette er et glimrende alternativ til lodrette flader, afslutninger eller et åbent areal på siden af terrassen.

Spansk trappe

Funktioner

En af fordelene med en spansk trappe er at den fungerer glimrende som både bænk og som solseng. Med et par puder og nogle tæpper bliver den hurtigt forvandlet til at hyggeligt område, hvor man kan slappe af med hinanden, tæt på haven.

Man kan også dekorere og udsmykke den spanske trappe med blomster, krukker og andet, som kan være med til at pynte og inddele trappen i flere forskellige zoner. På den måde kan man være med til at guide gæsters færden på trappen og personificere træterrassen.

Lette niveauovergange i højderne

Spansk trappe

Lette niveauovergange i højderne

Når din terrasse har en vis højde, er en spanske trappe en ideel løsning til at skabe en elegant og praktisk afgrænsning mod terrænet. I stedet for at ty til en traditionel lodret væg eller terrasseskørt kan du nyde fordelene ved en Spansk trappe, der tilføjer både funktion og æstetik til din udendørsindretning.

For det første giver en Spansk trappe dig en mere åben og indbydende atmosfære på din terrasse. Den skaber en visuel forbindelse mellem terrassen og haven, hvilket giver en fornemmelse af kontinuitet og integration med det omkringliggende landskab.

For det andet tilføjer den spanske trappe en dekorativ dimension til din udendørsindretning. Du kan vælge mellem forskellige materialer til trin for at skabe en trappe, der passer til dine præferencer og komplementerer resten af din terrasses design.

Tæt på haven

Spansk trappe

Tæt på haven

Den spanske trappe skaber et hyggeligt overgangsområde der binder terrassen tæt på haven og giver et godt opholdssted med plads til børnene. På trappens brede trin kan man side sammen og have plads til ting og legeredskaber mens der leges videre i haven. Den spanske trappe giver muligheder for at dele brugen af terrassen op i forskellige zoner.

Forskellige typer af spanske trapper

Lige

En lige spansk trappe løber langs siden af terrassen.

Typisk vil den blive kombineret med en almindelig trappe, som er med til at guide trafikken fra terrasse til have.

Indvendigt hjørne

En spansk trappe med indvendige hjørner danner hyggelige kroge der kan erstatte bænke og give terrassen ekstra sidepladser.

De indvendige hjørner er med til at give terrassen et mere organisk udtryk og udvide brugen af de forskellige plateauhøjder.

Udvendigt hjørne

En spansk trappe med udvendige hjørner afslutter terrassens hjørne og giver adgang til det højere plateau fra flere forskellige vinkler.

Her fletter man de udvendige sidder sammen og er med til at skabe overgange fra have til rundt om terrassen med mulighed for flere niveauer.

Dimensionering af spanske trapper

Vi bygger i Kun Terrasser, oftest den spanske trappe med dobbelte mål af en almindelig trappe.

Dvs. dobbelt højde og dobbelt dybde på trappens trin.

Hvor en normal trappe typisk er 15 cm høj og 30 cm dyb, er den spanske trappe tilsvarende 30 cm høj og 60 cm dyb.

164 m2 ipéterrasse i Gentofte

En drømmeterrasse med indbygget lys, plantekasser i cortenstål, sandkasse, tagterrasse og en bred spansk trappe. 

Forskel mellem spanske trappe konstrueret med 145 mm og 185 mm planker

Du er også velkommen til at udfylde vores kontakt formular

Fortæl os om jeres drømmeterrasse

Fortæl os hvad i går og drømmer om, og lad os kontakte jer og lad os gennemgå jeres projekt

Få tilbud på din nye træterrasse

Felter markeret med stjerne (*) er obligatoriske.