Overdækket terrasse

Kun Terrasser

Overdækket terrasse

Danmark er perfekt til overdækkede terrasser, da vores vejr svinger meget i løbet af sommeren. Det er dog også en utrolig flot tilbygning til hus og terrasse, som giver ly når solen enten er for skarp eller når duggen er begyndt at falde.

Samtidigt forlænger overdækningen brugen af terrassen både i det tidlige forår og det sene efterår. Det giver mulighed for mange stunder som ellers ikke var så oplagte. Med en terrassevarmer eller gaspejs er varmen også på plads.

Læs herunder omkring de forskellige overvejelser man kan gøre sig i forbindelse med en overdækket terrasse.

Fordele ved en overdækket træterrasse

Det danske vejr er ofte meget svingende, og sommervejret kan sagtens byde på både høj sol og regn i løbet af en dag. Der er derfor mange fordele ved en overdækket terrasse, men den helt store fordel er at, du har mulighed for at sidde i tørvejr i tilfælde. Du kan desuden afskærme terrassen og derved forlænge den periode, som familien kan bruge på terrassen i løbet af året.


Når du overdækker en eksisterende træterrasse eller bygger en overdækket træterrasse, vil du opleve at selve terrassen bliver som et ekstra rum i huset. Det er fantastisk at have et ekstra rum om sommeren, som fungerer som et ekstra luftigt rum hvor familien kan samles og hygges. 

Regler for overdækket terrasse 

Der er langt flere regler for konstruktion af  en overdækket terrasse, end der er for en almindelige terrasse uden over dækning. Når du bygger overdækning på terrassen, går terrassen under klassificeringen småbygninger, hvilket betyder at der gælder samme regler som tilbygninger, hvor du bl.a. skal være opmærksom på følgende:

  • Byggetilladelser
  • BBR - Bygnings- og boligregistret
  • Bebyggelsesprocenten

 Det er ikke altid, der skal søges om byggetilladelse hos kommunen, men det er er vigtigt at være opmærksom på hvornår der skal søges. Det skal søges om byggetilladelse, hvis det samlede bebyggelsesareal af skure, udhuse og overbyggede terrasser, overgår 50 kvm, men kun 20 kvm hvis der er tale om rækkehus eller klyngehus. Det er de mest typiske regler for byggetilladelser, men det kan sagtens variere fra kommune til kommune. Det er derfor en god idé at være opmærksom på hvordan reglerne om byggetilladelser er i din kommune. 

Der skal typisk søges i god tid om byggetilladelse, da behandlingstiden kan være alt fra et par dage til et adskellige måneder. Du kan dog finde din kommunes behandlingstid på kommunens hjemmeside.

 Når du er færdig med dit byggeprojekt, skal kommunen informeres. Mere præcist skal kommunens bygnings- og boligregister, også kendt som BBR, være opdateret. Der er et gebyr fra kommunen når BBR skal opdateres, men det kan resultere i store bøde, hvis det opdages at du ikke har registreret tilbygninger i kommunens register.

Når du bygger en overdækket terrasse, er du under begrænsning af bebyggelsesprocenten. For langt de fleste parcelhusområder, er det lovligt at bygge på op til 30% af grunden, men kun 15 % i sommerhusområder. Det er vigtigt at sørge for, at du bygger indenfor den grænse, der er sat for bebyggelsesprocenten i dit beboelsesområde.

Hvad koster en overdækket terrasse i træ?

Det vil aldrig være nemt at angive priser på træterrasser. Der er mange variable der har betydning for hvad en overdækket terrasse koster pr. kvm eller hvad en overdækket terrasse koster i alt. Der er aldrig to træterrasser, som skal bygges på samme måde, og det betyder, at vi ikke kan give dig et konkret svar på dit spørgsmål: ”hvad koster en overdækket træterrasse”, men vi sidder klar til at give dig et tilbud, hvis du kontakter os.

Hos Kun Terrasser er vi eksperter når det gælder design af træterrasser, og vi gør en dyd ud af at lytte til dig, så vi kan opfylde dine ønsker. Vi hjælper og vejleder selvfølgelig med alt i forhold til din fremtidige træterrasse, så vi i fællesskab kan designe den træterrasse, der passer bedst til netop jeres hjem. Vi sidder altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud på din fremtidige overdækkede terrasse.

Se projekter med pergolaer og overdækket terrasser


Skal vi kigge på en overdækket terrasse til dig?

Mit navn er Andreas la Cour Krups og jeg er indehaver af Kun Terrasser. Jeg kan hjælpe dig med at få den helt rigtige sorte terrasse. Uanset størrelse, så kan vi hjælpe dig med en løsning.


Du kan kontakte mig på 
kontakt@kun-terrasser.dk 
eller 28 56 28 86.


Send os en besked omkring din drømmeterrasse

Vi vil meget gerne høre mere om dine ønsker og behov, så vi kan hjælpe med at skræddersy den perfekte løsning til dig.

For at kunne hjælpe dig bedst muligt, vil vi bede dig om at udfylde vores kontaktformular med så mange detaljer som muligt om din drømmeterrasse. Vi vil herefter kontakte dig hurtigst muligt med vores forslag og et tilbud.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

Felter markeret med stjerne (*) er obligatoriske.