Overdækket træterrasse?

Kontakt Kun-Terrasser i dag for et uforpligtende tilbud

Danmark er perfekt til overdækkede terrasser, da vores vejr svinger meget i løbet af sommeren. Det er dog også en utrolig flot tilbygning til hus og terrasse, som giver ly når solen enten er for skarp eller når duggen er begyndt at falde.


Fordele ved en overdækket træterrasse

Det danske vejr er ofte meget svingende, og sommervejret kan sagtens byde på både høj sol og regn i løbet af en dag. Der er derfor mange fordele ved en overdækket terrasse, men den helt store fordel er at, du har mulighed for at sidde i tørvejr i tilfælde. Du kan desuden afskærme terrassen og derved forlænge den periode, som familien kan bruge på terrassen i løbet af året.


Når du overdækker en eksisterende træterrasse eller bygger en overdækket træterrasse, vil du opleve at selve terrassen bliver som et ekstra rum i huset. Det er fantastisk at have et ekstra rum om sommeren, som fungerer som et ekstra luftigt rum hvor familien kan samles og hygges. 

Overdækket terrasse

Regler for overdækket terrasse 

Der er langt flere regler for konstruktion af  en overdækket terrasse, end der er for en almindelige terrasse uden over dækning. Når du bygger overdækning på terrassen, går terrassen under klassificeringen småbygninger, hvilket betyder at der gælder samme regler som tilbygninger, hvor du bl.a. skal være opmærksom på følgende:


- Byggetilladelser
- BBR - Bygnings- og boligregistret
- Bebyggelsesprocenten

Det er ikke altid, der skal søges om byggetilladelse hos kommunen, men det er er vigtigt at være opmærksom på hvornår der skal søges. Det skal søges om byggetilladelse, hvis det samlede bebyggelsesareal af skure, udhuse og overbyggede terrasser, overgår 50 kvm, men kun 20 kvm hvis der er tale om rækkehus eller klyngehus. Det er de mest typiske regler for byggetilladelser, men det kan sagtens variere fra kommune til kommune. Det er derfor en god idé at være opmærksom på hvordan reglerne om byggetilladelser er i din kommune. Der skal typisk søges i god tid om byggetilladelse, da behandlingstiden kan være alt fra et par dage til et par måneder. Du kan dog finde din kommunes behandlingstid på kommunens hjemmeside.

Når du er færdig med dit byggeprojekt, skal kommunen informeres. Mere præcist skal kommunens bygnings- og boligregister, også kendt som BBR, være opdateret. Der er et gebyr fra kommunen når BBR skal opdateres, men det kan resultere i store bøde, hvis det opdages at du ikke har registreret tilbygninger i kommunens register.

Når du bygger en overdækket terrasse, er du under begrænsning af
bebyggelsesprocenten. For langt de fleste parcelhusområder, er det lovligt at bygge på op til 30% af grunden, men kun 15 % i sommerhusområder. Det er vigtigt at sørge for, at du bygger indenfor den grænse, der er sat for bebyggelsesprocenten i dit beboelsesområde.


Du kan læse mere om reglerne for en overdækket terrasse ved at klikke her (link til blog indlægget)

 

Hvad koster en overdækket terrasse i træ?

Det vil aldrig være nemt at angive priser på træterrasser. Der er mange variable der har betydning for hvad en overdækket terrasse koster pr. kvm eller hvad en overdækket terrasse koster i alt. Der er aldrig to træterrasser, som skal bygges på samme måde, og det betyder, at vi ikke kan give dig en konkret svar på dit spørgsmål: ”hvad koster en overdækket træterrasse”, men vi sidder klar til at give dig et tilbud, hvis du kontakter os.

Hos kun-terrasser.dk er vi eksperter når det gælder design af træterrasser, og vi gør en dyd ud af at lytte til dig, så vi kan opfylde dine ønsker. Vi hjælper og vejleder selvfølgelig med alt i forhold til din fremtidige træterrasse, så vi i fællesskab kan designe den træterrasse, der passer bedst til netop jeres hjem. Vi sidder altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud på din fremtidige overdækkede terrasse.

Gør dig nogle overvejelser inden en overdækket terrasse i træ

En overdækket terrasse er ikke en hurtig beslutning, men det er faktisk flere faktorer, der er værd at tage med i beslutningen. Det er typisk en god idé at gøre sig nogle overvejelser over:

- Størrelsen af overdækningen
- Fritstående eller ej
- Materialer
- Mængden af vedligeholdelse
- Mulighed for ombygning til udestue

Det kan virke mærkeligt at skulle overveje størrelsen af overdækningen på terrassen, men det er faktisk ikke altid den bedste løsning at overdækningen dækker hele terrassen. Ved konstruktion af små træterrasser er det selvfølgelig en god beslutning, at sørge for at overdækningen dækker hele terrassen, men ved konstruktion større træterrasser kan du sagtens nøjes med en halv overdækning.

Hvis du skal anlægge ny terrasse, er der stor forskel på hvilken størrelse og udformning du kan benytte, i forhold til hvorvidt terrassen er fritstående eller tætliggende. De fleste fritliggende terrasser er ofte mindre end tætliggende terrasser, men det behøver ikke at være tilfældet for din terrasse.

Når du skal anlægge en overdækket terrasse, er det vigtigt, at du sørger for at vælge de rigtige materialer. Du skal både vælge de rigtige materialer i forhold til mængden af vedligeholdelse, men også hvorvidt det passer til huset. Det er ikke alle, der får vedligeholdt træet til perfektion, og det er her der skal selvindsigt til. Du sagtens kan vælge træ til terrassen, der ikke har brug for samme mængde vedligeholdelse som andre træsorter. Desuden er det en god idé at bygge terrassen og overdækningen i samme træsort, som evt. gavl på huset eller i hvert fald samme farve.

Det er samtidig en god idé at overveje hvorvidt overdækningen, skal bygges så det er muligt at bygge om til en udestue. Det kan med tiden være interessant med en udestue, der kan bruges året rundt i stedet for en terrasse, der kun kan bruges om sommeren. Det er selvfølgelig ikke alle der vil have udestuen, men den overdækket terrasse konstruktion kan bygges, så den billigt og hurtigt kan bygges om til en udestue, i tilfælde af et lysten skulle opstå. 

 

 

Få tilbud på din nye træterrasse

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte kun-terrasser.dk


   28 56 28 86
  kontakt@kun-terrasser.dk

Årets flotteste træterrasse ligger i Hørsholm Kommune

Landin & la Cour Byg & Entreprise fra Holte har netop vundet en fornem pris. En træterrasse hos en boligejer i Hørsholm Kommune er blevet kåret til årets flotteste i 2017 af brugerne på Håndværker.dk.

LLC Terrasser anvender skruefundament til deres træterrasser

Fundering

kun-terrasser.dk anvender skruefundament, når en ny terrasse anlægges. Dette sparer både tid og penge.

Se mange af de flotte træterrasser i vores galleri

Galleri

Se eksempler på nogle af de mange flotte terrasser, som vi har bygget. Heriblandt "Året flotteste træterrasse i 2017".

Kontakt LLC Terrasser, når du skal have lavet din træterrasse

Kontakt

Tøv ikke med at kontakte kun-terrasser.dk, hvis der skulle være spørgsmål eller hvis du ønsker et uforpligtende tilbud.

Leveret af