Overdækket træterrasse?

Kontakt Kun Terrasser i dag for et uforpligtende tilbud

Danmark er perfekt til overdækkede terrasser, da vores vejr svinger meget i løbet af sommeren. Det er dog også en utrolig flot tilbygning til hus og terrasse, som giver ly når solen enten er for skarp eller når duggen er begyndt at falde.


Fordele ved en overdækket træterrasse

Det danske vejr er ofte meget svingende, og sommervejret kan sagtens byde på både høj sol og regn i løbet af en dag. Der er derfor mange fordele ved en overdækket terrasse, men den helt store fordel er at, du har mulighed for at sidde i tørvejr i tilfælde. Du kan desuden afskærme terrassen og derved forlænge den periode, som familien kan bruge på terrassen i løbet af året.


Når du overdækker en eksisterende træterrasse eller bygger en overdækket træterrasse, vil du opleve at selve terrassen bliver som et ekstra rum i huset. Det er fantastisk at have et ekstra rum om sommeren, som fungerer som et ekstra luftigt rum hvor familien kan samles og hygges. 

Overdækket terrasse

Få tilbud på din nye træterrasse

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Kun Terrasser

 

  28 56 28 86
  kontakt@kun-terrasser.dk

Regler for overdækket terrasse 

Der er langt flere regler for konstruktion af  en overdækket terrasse, end der er for en almindelige terrasse uden over dækning. Når du bygger overdækning på terrassen, går terrassen under klassificeringen småbygninger, hvilket betyder at der gælder samme regler som tilbygninger, hvor du bl.a. skal være opmærksom på følgende:

  • Byggetilladelser
  • BBR - Bygnings- og boligregistret
  • Bebyggelsesprocenten

 

Det er ikke altid, der skal søges om byggetilladelse hos kommunen, men det er er vigtigt at være opmærksom på hvornår der skal søges. Det skal søges om byggetilladelse, hvis det samlede bebyggelsesareal af skure, udhuse og overbyggede terrasser, overgår 50 kvm, men kun 20 kvm hvis der er tale om rækkehus eller klyngehus. Det er de mest typiske regler for byggetilladelser, men det kan sagtens variere fra kommune til kommune. Det er derfor en god idé at være opmærksom på hvordan reglerne om byggetilladelser er i din kommune. 

Der skal typisk søges i god tid om byggetilladelse, da behandlingstiden kan være alt fra et par dage til et adskellige måneder. Du kan dog finde din kommunes behandlingstid på kommunens hjemmeside.

 

Når du er færdig med dit byggeprojekt, skal kommunen informeres. Mere præcist skal kommunens bygnings- og boligregister, også kendt som BBR, være opdateret. Der er et gebyr fra kommunen når BBR skal opdateres, men det kan resultere i store bøde, hvis det opdages at du ikke har registreret tilbygninger i kommunens register.

Når du bygger en overdækket terrasse, er du under begrænsning af bebyggelsesprocenten. For langt de fleste parcelhusområder, er det lovligt at bygge på op til 30% af grunden, men kun 15 % i sommerhusområder. Det er vigtigt at sørge for, at du bygger indenfor den grænse, der er sat for bebyggelsesprocenten i dit beboelsesområde.

Hvad koster en overdækket terrasse i træ?

Det vil aldrig være nemt at angive priser på træterrasser. Der er mange variable der har betydning for hvad en overdækket terrasse koster pr. kvm eller hvad en overdækket terrasse koster i alt. Der er aldrig to træterrasser, som skal bygges på samme måde, og det betyder, at vi ikke kan give dig et konkret svar på dit spørgsmål: ”hvad koster en overdækket træterrasse”, men vi sidder klar til at give dig et tilbud, hvis du kontakter os.

Hos Kun Terrasser er vi eksperter når det gælder design af træterrasser, og vi gør en dyd ud af at lytte til dig, så vi kan opfylde dine ønsker. Vi hjælper og vejleder selvfølgelig med alt i forhold til din fremtidige træterrasse, så vi i fællesskab kan designe den træterrasse, der passer bedst til netop jeres hjem. Vi sidder altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud på din fremtidige overdækkede terrasse.

Se cases med overdækning

210 m2 IPÉ træterrasse med mange funktionsområder i samarbejde med Designhaver

Kun Terrasser har bygget en IPÉ træterrasse på 210 m2 for Julia i Humlebæk. Julia ville gerne have en ramme om familiens have der kunne strække sommeren og få brugt de mange kroge.

160 m2 IPE Terrasse med propper Espergærde

Kun Terrasser har bygget en 160 kvadratmeter stor træterrasse for Allan Rasmussen i Espergærde. God service førte til, at én terrasse udviklede sig til to samt et træskur. Desuden er han ikke bleg for at anbefale Kun Terrasser i sit netværk.

Cases i Samarbejde med Designhaver

Årets flotteste træterrasse ligger i Hørsholm Kommune

Landin & la Cour Byg & Entreprise fra Holte har netop vundet en fornem pris. En træterrasse hos en boligejer i Hørsholm Kommune er blevet kåret til årets flotteste i 2017 af brugerne på Håndværker.dk.