Hvad koster en træterrasse?

Kontakt Kun Terrasser i dag for et uforpligtende tilbud

Det er selvfølgelig ikke kun materialet, der spiller en rolle i forholdet til prisen på en træterrasse. Prisen afhænger selvfølgelig af størrelsen på terrassen, udformningen og den efterfølgende behandling som træet har brug for. Det vil aldrig være nemt at angive priser på træterrasser. Der er mange variable der har betydning for hvad en træterrasse koster pr. kvm eller hvad en træterrasse koster i alt. Der er aldrig 2 træterrasser som skal bygges på samme måde og det betyder at vi ikke kan give dig en konkret svar på dit spørgsmål ”hvad koster en træterrasse”, men vi vil gerne give dig et overblik over hvilke faktorer der spiller ind på prisen, så du kan få et overblik over hvor prisen måske lander henne.

Hvilke materialer skal benyttes?

Der er enorm forskel på hvilke materialer, du vælger at bygge terrassen i. Materialer har både forskellige priser ved indkøb, men faktisk så er holdbarheden på træsorten også en faktor der er værd at tage med i beregningen. Typisk er trykimprægneret fyrretræ den billigste løsning, hvorimod at teaktræ ofte er en af de dyreste løsninger.

 

Der er typisk tale om at bruge enten eksotiske træsorter eller danske sorter, men der kan også være tale om enten varmebehandlet træ og trykimprægneret træ. Varmebehandlet og trykimprægneret træ, har typisk en længere holdbarhed, grundet behandlingen der modvirker svamp og råd i træet, men træet får ofte en anden farve. 

 

Trykimprægneret træ vil typisk få en mere gullig farve, mens at varmebehandlet får en brændt tone.

 

Der er derfor ikke kun tale om at vælge det billigste materiale, men også det materiale der passer bedst til jeres hjem. 

En forkert træsort kan få træterrassen til at virke dominerende, så vurder valget af materiale nøje, og ikke bare gå efter de billigste priser på træterrasser.

 

Hvordan skal terrassen se ud?

Det er selvfølgelig ikke kun materialet, der spiller en rolle i forholdet til prisen på en træterrasse. Prisen afhænger selvfølgelig af størrelsen på terrassen, udformningen og den efterfølgende behandling som træet har brug for. Der er typisk tale om 3 forskellige typer af træterrasser: 

  • Hævet træterrasse (over 30 cm i højden)
  • Den traditionelle (lagt på grus og fliser)
  • Træterrassen der er bygget på eksisterende stenterrasse

Den hævede træterrasse er typisk den dyreste løsning, da det kræver at der bliver støbt beton til stolper, opført gelænder og bygget trapper til. Alle 3 ting gør at prisen på denne type terrasse bliver større end prisen på de andre typer, hvor dette ikke er nødvendigt. Der vil både være brug for indkøb af yderligere materialer men også beton til stolperne der skal bære terrassen.

Den traditionelle træterrasse kræver at der graves ud til grus og støttefliser, men udgifterne til dette er langt mindre end de ekstraordinære udgifter du oplever ved prisen på en hævet træterrasse. Træterrassen der er bygget på en eksisterende stenterrasse, er typisk den billigste løsning, da den eksisterende terrasse kan bruges som fundament til den nye træterrasse. 

 

Udover typen af terrasse er med til at bestemme prisen, er det også størrelsen, der sammen med materialet styrer prisen med hård hånd. Størrelsen af træterrassen har en stor indvirkning på prisen af træterrassen og selvom det måske var muligt at give en kvm-pris, vil den langt fra være realistisk da der er mange andre faktorer der spiller ind på prisen af en træterrasse. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

 

Hos Kun Terrasser er vi eksperter når det gælder design af træterrasser og vi gør en dyd ud af at lytte til dig, så vi kan opfylde dine ønsker. Vi hjælper og vejleder selvfølgelig med alt i forhold til din fremtidige træterrasse, så vi i fællesskab kan designe den træterrasse, der passer bedst til netop jeres hjem. Vi sidder altid klar til at give dig et uforpligtende tilbud på din fremtidige træterrasse.

Cases

160 m2 IPE terrasse med propper Espergærde

160 m2 IPÉ Terrasse med propper Espergærde

Kun Terrasser har bygget en 160 kvadratmeter stor træterrasse for Allan Rasmussen i Espergærde. God service førte til, at én terrasse udviklede sig til to samt et træskur. Desuden er han ikke bleg for at anbefale Kun Terrasser i sit netværk.

80 m2 sort olieret terrasse med propper Humlebæk

120 m2 IPÈ Terrasse med propper Odsherred

Kun Terrasser har bygget en rigtig flot træterrasse i Odsherred for Jakob Christensen. Et samarbejde mellem Kun Terrasser, Designhaver og Junckerhaven.

110 m2 olieret træterrasse i Humlebæk

Kun Terrasser har bygget en IPÉ træterrasse på 110m2 for Nikolaj i Humlebæk. 


En smuk terrasse i flere niveauer inspireret af molerne og det maritime miljø på havnen.

Årets flotteste træterrasse ligger i Hørsholm Kommune

Landin & la Cour Byg & Entreprise fra Holte har netop vundet en fornem pris. En træterrasse hos en boligejer i Hørsholm Kommune er blevet kåret til årets flotteste i 2017 af brugerne på Håndværker.dk.

Leveret af