Spansk Trappe

Trappe i niveauer til træterrasser

En spansk trappe binder den hævede terrasse sammen med havens niveau

Hvad er en spansk trappe? En spansk trappe er en trappe med ekstra store trinflader og højder. Typisk det dobbelte i højden og af dybden, i forhold en normal og almindelig trappe.

Den spanske trappe er med til at skabe et liv på terrassen samt en overgang ned til terræn. Terrassen kan deles op i sektioner hvor man skifter imellem spansktrapper og en normal trappe.

Dette er et glimrende alternativ til lodrette flader, afslutninger eller et åbent areal på siden af terrassen.

Funktioner

En af fordelene med en spansk trappe er at den fungerer glimrende som både bænk og som solseng. Med et par puder og nogle tæpper bliver den hurtigt forvandlet til at hyggeligt område, hvor man kan slappe af med hinanden, tæt på haven.

Man kan også dekorere og udsmykke den spanske trappe med blomster, krukker og andet, som kan være med til at pynte og inddele trappen i flere forskellige zoner. På den måde kan man være med til at guide gæsters færden på trappen og personificere træterrassen.

Lette niveauovergange i højderne

Har man højde på sin terrasse, er den spanske trappe en glimrende måde at skærme af mod terræn, på en funktionel og dekorativ måde, som alternativ til en lodret væg eller terrasseskørt.

Dette gør at man får en let nedgang til haven og undgår en høj væg som vertikal afslutning

Tæt på haven

Den spanske trappe skaber et hyggeligt overgangsområde der binder terrassen tæt på haven og giver et godt opholdssted med plads til børnene. På trappens brede trin kan man side sammen og have plads til ting og legeredskaber mens der leges videre i haven. Den spanske trappe giver muligheder for at dele brugen af terrassen op i forskellige zoner.

Forskellige typer af spanske trapper

Som udgangspunkt er der 3 forskellige typer af spanske trapper:

Lige:

En lige spansk trappe løber langs siden af terrassen. Typisk vil den blive kombineret med en normal trappe, som er med til at guide trafikken fra terrasse til have.

Indvendigt hjørne:

En spansk trappe med indvendige hjørner danner hyggelige kroge der kan erstatte bænke og give terrassen ekstra sidepladser. De indvendige hjørner er med til at give terrassen et mere organisk udtryk og udvide brugen af de forskellige plateauhøjder.

Udvendigt hjørne:

En spansk trappe med udvendige hjørner afslutter terrassens hjørne og giver adgang til det højere plateau fra flere forskellige vinkler. Her fletter man de udvendige sidder sammen og er med til at skabe overgange fra have til rundt om terrassen med mulighed for flere niveauer.

Dimensionering af spanske trapper

Kun Terrasser bygger oftest den spanske trappe med dobbelte mål af en almindelig trappe. Dvs. dobbelt højde og dobbelt dybde på trappens trin.

Hvor en normal trappe typisk er 150 mm høj og 300 mm dyb er den spanske trappe tilsvarende 300 mm høj og 600 mm dyb.

Få tilbud på din nye træterrasse

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Kun Terrasser

 

  28 56 28 86
  kontakt@kun-terrasser.dk

Cases med spanske trapper

65 m2 IPÉ træterrasse med spansk trappe og mange detaljer

Kun Terrasser har bygget en ipé træterrasse på 65 m2 for Morten i Køge.

Have og terrasse i flere vinkler og materialer

Kun Terrasser har bygget en helt unik Ipétræterrasse på 70m2 i Skodsborg på baggrund af et samarbejde med Junckerhaven og DesignHaver. 

Skønt udendørs opholdsrum med spansk trappe

Kun Terrasser har bygget en 96m2 lækker terrasse for Jacob i Charlottenlund. En terrasse der er integreret med haven og har skabt et unikt udendørs opholdsrum med sol.

Årets flotteste træterrasse ligger i Hørsholm Kommune

Landin & la Cour Byg & Entreprise fra Holte har netop vundet en fornem pris. En træterrasse hos en boligejer i Hørsholm Kommune er blevet kåret til årets flotteste i 2017 af brugerne på Håndværker.dk.