Solafskærmning på terrassen med en integreret pergola

Solafskærmning på terrassen med en integreret pergola

 

En pergola i forlængelse af din terrasse, din have eller din bolig kan være en effektfuld og smuk tilføjelse til dit hjem. Nærmest som et ekstra rum, der giver læ, skygge og ro til dine dage udenfor.

Der er mange måder at opbygge og placere en pergola på, og fælles for dem alle er, at de skaber en solid ramme for den funktion, du ønsker pergolaen skal have. Mange kan lide det enkle og umiddelbare udtryk, en pergola giver, og lader den stå bar. Andre bruger den som base for slyngplanter og grønt, der kan skabe hygge og skygge. Og andre igen bruger den som grundsten for skygge i form af et sejl, der hænger mellem bjælkerne og skaber en ekstra overdækket terrasse.

 

 

3 måder din pergola kan give solafskærmning til din terrasse

1. Beskyttelse mod solen: En af de største fordele ved en pergola er, at den kan give skygge og beskyttelse mod solen. Det åbne design giver mulighed for, at solens stråler filtreres på en behagelig måde, før den rammer dig. Her spiller det naturligvis ind, hvor åbent du har bygget din pergola – jo mere åben den er, jo mere kan solen trænge igennem. 

2. Brug naturen som filter mod solen: En pergola er en solid ramme for dyrkning af klatreplanter som roser, vinranker, klematis eller slyngplanter. Vælg planter, der naturligt elsker at vokse op ad pergolaens struktur – gør du det, kan du skabe en smuk grøn skærm, der giver skygge, privatliv og en følelse af at sidde omkranset af natur.

3. Skygge med sejl eller markise: Det er oplagt at tænke andre materialer end træ ind i opbygningen af din pergola. Lav eksempelvis rammen af træ og gør det så muligt at sætte et sejl eller anden form for solafskærmning op på de helt varme dage. Alternativt kan du rulle en markise ud, så du kan søge ly for solens stråler i skyggen under din pergola.

 

 

Solafskærmning på din terrasse: Inspiration til din pergola

Når du skal bygge din pergola, er det en god idé at overveje udtryk og design i forhold til resten af dit uderums karakter. Herunder kan du se eksempler på, hvordan udformningen af en træterrasse er tænkt sammen med opbygningen af en pergola, så de fungerer som en enhed.

 

130 m² ipéterrasse i Charlottenlund

I Charlottenlund har vi bygget denne træterrasse i flere niveauer med plantekasser og en solid pergola, der med tiden vil blive helt eller delvist dækket af slyngplanter. Terrassen er bygget af ipé og pergolaen er pergolaen er bygget i solide Douglas stolper.

Du kan se flere billeder af projektet her.

 

 

112 m² træterrasse med pergola

I Vejby har vi bygget en 112 m2 træterrasse med hele tre pergolaer, der står i forskellige niveauer og kan bruges til forskellige formål.

De forskellige niveauer i kombination med pergolaerne skaber en smuk og flot gang gennem haven, og med tiden kan slyngplanter og andet grønt skabe give afskærmning og hygge.

Du kan se flere billeder af projektet her.

 

 

Hvis du drømmer om at få en pergola i din have, kan du finde meget mere inspiration til, hvordan du kan opbygge en eksklusiv og holdbar træterrasse og tilføje både pergola, plantekasser, planter og eventuelt flere niveauer på vores hjemmeside under "cases".

Du er også altid velkommen til at kontakte os for en indledende dialog om dit kommende terrasseprojekt.

FAQ 

Føler du dig inspireret?

Fortæl os om din drømmeterrasse og start rejsen mod en ny terrasse allerede idag.

Kontakt os og fortæl os hvordan vi kan hjælpe jer med jeres næste drømmeterrasse.