Ipè Terrasse med mange funktionsområder i samarbejde med Designhaver

Kun Terrasser har bygget en IPÉ træterrasse på 210 m2 for Julia i Humlebæk.
Julia ville gerne have en ramme om familiens have der kunne strække sommeren og få brugt de mange kroge. Julia er gift med Andreas la Cour Krups, indehaver af Kun Terrasser. 

Familiens store baghave blev ikke brugt så Julia lavede en liste over deres behov, med udgangspunkt i at skabe en ramme for at bruge haven mere.  "Jeg vil gerne kunne stå og lave mad mens ungerne leger i sandkassen."  fortæller Julia. 

Ud fra listen med behov begyndte terrassen at tage form og mens Julia tænkte på behov og æstetik, havde Andreas fokus på udførelsen og de tekniske overvejelser.

En stor have med mange behov og løsninger

Centralt for Julias ønsker var at kunne bruge haven i længere tid, gerne langt ind i oktober. Derfor blev der udtænkt et overdækket udeareal med varmelamper og gaspejs. 
Samtidigt skulle der være rig lejlighed for børnene til at lege; trampolin, gyngestativ, tippie og sandkasse skulle tænkes ind i planløsningen. 

Et udekøkken under en pergola med glasoverdækning ville gøre det muligt at stå og forberede aftensmad mens børnene legede i den centrale sandkasse. 

I samarbejde og dialog med havearkitekt Tor Haddeland fra Designhaver, blev planter, solens rejse og lyssætning tænkt ind i terrassens udformning. Det var med til at placere de forskellige funktionsområder bedst muligt efter havens og naturens betingelser. For eksempel lagde havens stigning mod den nærliggende skov op til en forskudt planløsning, hvor terrassen strækker sig ud og op i haven. 

 

Men inspiration fra hjemmesider og Pinterest blev ønskerne linet op og Andreas la Cour Krups fra Kun Terrasser udtænkte den tekniske og praktiske implementering. Der er mange overvejelser i et terrasseprojekt og her kommer erfaring og knowhow i spil: Hvor strømføring til indbygget lys skal føres, afslutninger på terrassebrædderne og meget mere. 

 

"Vi vil gerne have en terrasse med en åben og fleksibel løsning, så brugen af terrassen kan udvikle sig med vores behov og som vores børn vokser op."  fortæller Julia. Dette udmøntede sig blandt andet i en terrasse med en del åbne områder, hvis brug kan skifte karakter med årene. 

 

Terrassen er samtidigt med til at binde det tilhørende anneks sammen med hovedhuset. Som en havn med moler strækker den sig ud til begge sider. Så kan små fødder løbe ud til trampolinen uden at skulle tage sko på eller få dugvåde fødder. Små ting der højner glæden og brugsværdien af haven. 

Billeder fra byggeriet af terrassen.

Mål- og håndfaste 3D tegninger til at skabe sikkerhed og tryghed

En stor terrasse betyder at der skal træffes mange små og store beslutninger for at løsningen bliver så optimal som mulig. Her kommer Kun Terrasser 3D tegninger ind i billedet og giver en skarp visualisering og ro i maven over alle de små detaljer. 

Som kunde giver det en tryghed at kunne se en målfast 3D tegning så alle ens ønsker kan blive indfriet.

Som leverandør af terrasser giver det Kun Terrasser mulighed for at have præcise materialelister og dermed håndfaste tilbud der ikke rykker sig. 

Alt i alt er hele processen gået godt og terrassen bliver allerede flitigt brugt af både små og store beboere. Kvaliteten af konstruktion, træ og håndværk gør at terrassen og de mange hyggekroge og funktionsområder holder i mange år. 

 

"Det er ligesom at have fået et nyt rum i huset."  fortæller Julia. Et nyt rum hvor brugen kan udvikle sig med Julia & Andreas' behov i mange år fremover. 

Få tilbud på din nye træterrasse

Ingen fil valgt

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Kun Terrasser

 

   28 56 28 86
  kontakt@kun-terrasser.dk