Terrasse – belysning: Hvad skal du overveje, når du indretter din terrasse med lys?

Terrasse – belysning: Hvad skal du overveje, når du indretter din terrasse med lys?

Lys ved terrasse

Når du skal have bygget din drømmeterrasse, er der én ting, du er nødt til at tænke ind i projektet. Det er terrasse belysning. Du er nødt til at overveje, hvilken belysning du gerne vil have på din terrasse, og hvordan den skal sættes op. Bare rolig - vi skal nok tage dig i hånden og komme med råd og vejledning i opstartsprocessen.

Først starter vi med en lille gennemgang af de ting, du skal have i tankerne, når du skal beslutte dig for din terrasse belysning.

Planlægge din terrasse belysning

Det er fristende at vente med at tænke på belysning til din terrasse, indtil efter vi har været og lave den. Men den taktik er ikke smart, for på den måde mister du måske muligheden for indbyggede løsninger. Du skal derfor allerede tidligt i processen tænke over, hvordan dit udtryk skal være på terrassen.

Hvor vil du gerne have lys? Hvornår er det vigtigt, at der er lys på din terrasse? Skal der være lys, som gør det behageligt at sidde ud til sent? Skal det være lys som lyser terrassen op? Og skal der være en form for hyggebelysning?

I de fleste tilfælde skal der være lidt af det hele, og det hjælper vi dig med finde hoved og hale i, og vi hjælper også gerne med at udføre idéerne.

Lys på terrasse

Der er flere muligheder

Den vigtigste terrasse belysning til dit uderum er den primære belysning, som går ind og lyser rummet op. Det kan være, at der er en række spot eller lamper, som tænder, når det er mørkt udenfor. Det kan også være bevægelseslys, der tænder, når du træder ud på terrassen.

Det er forskelligt fra person til person, hvilken form for terrasse belysning man her ønsker. Men den primære belysning er en af de ting, som er godt at have på plads allerede tidligt i processen.

Når du har besluttet dig for den primære belysning på din terrasse, skal du begynde at kigge på, hvor på terrassen det kan være en god idé med et område, som kan lyses ekstra op. Det vil for eksempel være rigtig bekvemt med ekstra lys ved terrassebordet, så du kan tænde lys, når du spiser udenfor om sommeren, eller hvis du gerne vil sidde udenfor og læse en sen aftentime.

Til slut er der den ekstra belysning, som kaldes for hyggelys. Det er det lys, som mange sætter op for at skabe en god stemning på terrassen, når der er mørkt. Det kan være en stemningsfuld lyskæde, der hænger fra gren til gren i nærheden af terrassen eller måske endda på terrassen fra huset til en bjælke eller på stakittet rundt om terrassen.

Tilsammen skaber alle lyskilderne den perfekte stemning til din træterrasse.

Se terrasseprojekter med indbygget lys og find mere inspiration her:

Føler du dig inspireret?

Fortæl os om din drømmeterrasse og start rejsen mod en ny terrasse allerede idag.

Kontakt os og fortæl os hvordan vi kan hjælpe jer med jeres næste drømmeterrasse.